Een koude lentedag in de Dordogne...

La Faurie is een heerlijke plek waar het ook voor kinderen goed toeven is. De tuin is, met schommel, zandbak, zwembad en genoeg ruimte om te rennen en voetballen, met mooi weer je eerste toevluchtsoord. Maar juist met klein grut (en ook het grote) wil je er af en toe uit. Dan kun je natuurlijk naar de geitenweide van de buren. Maar zeker als het niet warm genoeg is om te lummelen of zonnebaden, zoek je misschien net even een ander uitstapje. Hier twee suggesties die we zelf (kinderen van 2 en 4) kunnen aanbevelen.

 

1) La Faurie ligt in een prachtig heuvellandschap en ook jonge beentjes kunnen een korte wandeling aan. Trek laarzen/wandelschoenen aan, neem camera en verrekijker mee, hijs een jongste in de draagzak, en loop dwars door het veld heen naar Lusignac. Onderweg kom je langs een beekje vol met kikkers, de sprinkhanen schieten voor je weg en met mazzel zie je een of meer roofvogels, haas of zelfs een vos. Neem een chocola chaud of appelsapje bij Café Licorne (open vanaf 10:30-14h en van 17h-22:30), puf uit, en zorg dat er thuis iets lekkers in het verschiet ligt (pannenkoeken oid).

 

2) Op woensdagochtend is er markt in Périgueux, een prachtig oud stadje ten oosten van La Faurie op ongeveer 45 minuten rijden. Parkeer in garage Indigo en loop via de smalle straatjes langs chique kleding- en chocoladewinkels, de messenspecialist, zeldzame toko, aardbeien-, asperge- en foie gras verkopers richting Place de la Clautre, bij de 12e/19eeuwse kathedraal. Haal wat je nodig hebt voor het avondeten, drink een kop koffie met een verse pain au raisins van de markt en rij dan naar het onooglijke industrie-terrein(tje) van Périgueux. Daar vind je indoor speelparadijs Wakari (woensdag, zaterdag en zondag open van 0930-19h) voor een paar uur klimmen, glijden en springen en dolgelukkige kroost.